TOP-Plusz-1.2.1-21-BA1-2022-00037

A kedvezményezett neve: Sellye Város Önkormányzat

A fejlesztés tárgya: Sellye, Carolina tér fejlesztése

Projektazonosító: TOP-Plusz-1.2.1-21-BA1-2022-00037

A szerződött támogatás összege: 230 000 000.-Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.11.30.

 

A projekt keretében komplex beruházást tervezünk megvalósítani a város egyik potenciális fejlesztési területén, mely övezeti besorolását tekintve zöldterület, funkcióját tekintve játszótér és közpark. A fejlesztendő terület kiváló adottságokkal rendelkezik, azonban jelenleg nagyrészt kihasználatlan, így számos lehetőséget rejt a települési és közvetlen lakókörnyezeti infrastruktúra- és funkcióhiányok pótlására, egy vonzó és élhető településrész létrehozására, mely hozzájárulhat a fiatalok helyben maradásához.

A fejlesztés kiemelt célja a 1276/7 hrsz. alatti, önkormányzati tulajdonú közterület környezet- és klímatudatos, családbarát megújítása, egy olyan szabadidős közhasználatú zöldterület létrehozása, mely alkalmas a családok, az idősek és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltésére úgy, hogy a tervezett fejlesztések a környezeti fenntarthatóság követelményeit szolgálják és a települési zöld környezet megteremtéséhez, ezek gazdaságos fenntartásához járulnak hozzá. A projekt konzorciumban valósul meg a Baranya Vármegyei Önkormányzati Hivatal partnerségével.

Önállóan támogatható tevékenységek B) tevékenységcsoporton belül:

  • I.a) növényfelület, élőhelyek és biodiverzitás növelése, valamint a biológiai aktivitás értékének növelése, a zöldfelület növényállományának növelése, rekonstrukciója
  • I.d) aktív rekreációs zöldterületek;
  • I.g) zöldterületek használatához szükséges közlekedési felületek és közvilágítás;
  • I.i) a terület rendeltetésszerű használathoz szükséges eszközbeszerzés (környezetbe illő, minőségi utcabútorok elhelyezése) – építési beruházás keretében.

Önállóan támogatható tevékenységek C) tevékenységcsoporton belül:

  • III. IKT és okos település fejlesztések, d) okos közterület fejlesztések.

Önállóan nem támogatható tevékenységként:

  • Közterületi térfigyelő kamerarendszer telepítése,
  • ITS módosítás.

Továbbá a Felhívás 2.1.2.1 pontjában felsorolt kötelező tevékenységek megvalósítása: nyilvánosság biztosítása, akadálymentesítés.