Sportpark pályázat

Elkészült a Carolina téren a „Street Workout” sportpark

2020. áprilisában adta át a kivitelező R-Optimum Kft. az Önkormányzat számára Sellye Carolina téri szabadtéri sportparkját, mely a Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Program jóvoltából valósulhatót meg. Az Önkormányzat sikeres pályázata eredményeként egy 90 m2 alapterületű C típusú sportpark került kialakításra a Carolina téren. A beruházó Nemzeti Sportközpontok által megvalósított létesítmény ingyenesen került az önkormányzat tulajdonába és kezelésébe.

 

A Street-Workout hazánkban is egyre népszerűbb sportág. A Street Workout egy szabad (saját) testsúlyos edzés, mely nagyon látványos és teljesen ingyen elérhető edzésmódszer mindenki számára.  Az Egyesült Államokból kezdte meg hódítását és lényegében a calisthenics alapjait felhasználva alakult ki. Az edzés során általában csak a saját testsúlyt használva történnek az edzések. A népszerűsége a gyakorlatok szabadságában, a nagyszerű fizikum, erő felépítésében rejlik, egy bárhol elvégezhető edzést kínál a saját testsúlyunkkal, akár egyedül, akár csoportosan.

A sport olyan gyakorlatokat vesz alapul, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, guggolás, stb. Ezeket megszínesítve akrobatikus gyakorlatokkal, freestye "szabad stílusú" elemekkel - gyakorlatokká faragják a sportolók, és tulajdonképpen ez adja a varázsát.
A sportból világbajnokságot is rendeznek, minden évben egyszer, amiből kis hazánk már elért dobogós helyezést is. Emellett világkupa sorozatokra is sor kerül minden évben több helyszínen. Az egész világon elismert versenysporttá, életmóddá nőtte ki magát!

 Az eszközök használati útmutatója itt elérhető.

Kérjük az eszközök rendeltetésszerű használatát!

Nagy Attila polgármester sk.