Termálfürdő

www.sellyetermalfurdo.hu

Sellye északi határán, több mint 3,2 hektáros parkosított, gyönyörű környezetben helyezkedik el a fürdő. Az 1.100 fős befogadóképességű strandon 4 medence áll rendelkezésre: úszómedence, tanmedence, ülőmedence, és gyermekmedence található. A termálvíz 800 méter mélyről tör fel 48 C-os hőmérséklettel, amelynek reumás és ízületi panaszokat javító mozgásszervi, illetve bőrélettani jótékony hatásait az ülőmedencébe pihenve lehet élvezni. Az ülőmedencében 36 C-osan kerül bele a termálvíz.

A hidrogén-karbonátos hévizek csoportjába tartozó termálvíz összetételéből adódóan elsősorban reumás megbetegedések, ízületi problémák kezelésére alkalmas. Jótékony hatásait a termálvíz alábbi összetétele biztosítja:

 TERMÁLVÍZ ÖSSZETÉTELE (ION EGYENSÚLY TÁBLÁZAT)

KOMPONENS

JEL

ÉRTÉK (MG/L)

Kálium

K+

2,8

Nátrium

Na+

363

Ammónium

NH4+

5,9

Kalcium

Ca2+

17,5

Magnézium

Mg2+

2,9

Vas

Fe2+

0,19

Mangán

Mn2+

0,02

Lítium

Li+

0,05

Kationok összesen:

-

392

Nitrát

NO3

0,4

Nitrit

NO2

0,00

Klorid

CI-

3,8

Bromid

Br-

0,08

Jodid

J-

0,02

Fluorid

F-

0,87

Szulfát

SO42-

3

Hidrogénkarbonát

HCO3-

1052

Szulfid

S2-

0,50

Foszfát (összes)

PO43-

-

Anionok összesen:

-

1061

A legkisebbeket hinta, trambulin és homokozó várja, gyermekes családok számára ideális helyszín a pihenésre, strandolásra. Nyugodt, csendes, tágas zöld környezetben, nem zsúfolt medencékben élvezhetik a gyermekek és felnőttek egyaránt a

A legkisebbeket hinta, trambulin és homokozó várja, gyermekes családok számára ideális helyszín a pihenésre, strandolásra. Nyugodt, csendes, tágas zöld környezetben, nem zsúfolt medencékben élvezhetik a gyermekek és felnőttek egyaránt a különböző hőfokú vizeket, medencéket.

A termálfürdő területén, ebben a gyönyörű parkosított környezetben lehetőség van szálláshelyeket bérelni. A "Kőház" nevű vendégház két szinten maximálisan elhelyezhető 13 fővel várja vendégeit. Az újépítésű, modern "Kulcsos Ház" nevű ifjúsági szálláshely szintén maximálisan elhelyezhető 13 fővel várja vendégeit. Emellett szintén a fürdő területén lehetőség van a komfortos, kellemes hangulatú "Faház" szálláshely bérlésére is, itt maximálisan elhelyezhető 5 fő várja a pihenni vágyó vendégeket.

Érdemes a strandolni és pihenni vágyóknak a termálfürdő szálláshelyeit is igénybe venni, és bejárni a térség látnivalóit és turisztikai attrakcióit. A termálfürdő kijelölt és egyre népszerűbb kerékpár útvonalon helyezkedik el.