TÁJÉKOZTATÓ A JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEKRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEKRŐL

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a 46/2020 (III.16.) kormányrendelet 2.§ értelmében azokról a 70 év fölötti személyekről, akik vállalják, hogy nem hagyják el otthonukat a vírusfertőzés elkerülése céljából, azok ellátásáról az önkormányzat gondoskodik.

Az ellátás teljesítését a Sellye Család- és Gyermekjóléti Központot koordinálja. 

Arra kérem a 70 év feletti társaimat, ne hagyják el otthonaikat, forduljanak családtagjaikhoz vagy az önkormányzathoz bizalommal, amennyiben segítségre van szükségük, az ellátásukról való gondoskodásban tudunk segítséget nyújtani az élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében, házhoz szállításában.

Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy az igényeket az alábbi elérhetőségeken szíveskedjenek jelezni:

Az ellátás igénybevételének lehetőségéről a 70 év feletti lakosságot szórólapokon külön értesítem.

Kérem, hogy az otthonukban maradó 70 év fölötti lakosok közül azok jelentkezzenek, akiknek nincs segítő hozzátartozójuk és a gyógyszer és élelmiszer beszerzésük nem megoldott.

Az ellátás minél szélesebb körű biztosítása érdekében   az idősek részére a bevásárláshoz, gyógyszer kiváltáshoz önkéntesek toborzásra az alábbi felhívást teszem közzé:

Az önkormányzat önkéntesek jelentkezését várja 50 éves korig, akik segítséget nyújtanak azoknak az idős, 70 év feletti lakosoknak, akik a bevásárlást és a gyógyszerkiváltást más módon nem tudják megoldani.

 

Jelentkezést az alábbi telefonszámon kérjük:

  • Telefon: 73/480-163

Előre is köszönöm a segítségüket!!

*

 

A veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020.(III.11.) kormányrendelet csak az Olasz Köztársaság, Kínai Népköztársaság, Koreai Köztársaság és az Iráni Iszlám Köztársaság területéről beutazó, fertőzéssel még nem érintett magyar állampolgárok vonatkozásában rendel el 14 napos kötelező járványügyi megfigyelést.

 

Annak érdekében, hogy településünk lakosságát – szüleinket, nagyszüleinket, beteg, fertőzésnek kitett hozzátartozóinkat - megóvjuk a fertőzés elterjedésétől nyomatékkal kérem, hogy 

  • a karanténban lévő, a kijárástól el nem tiltott hozzátartozók a közösségi érintkezést minimalizálják, a lakás elhagyását csak a bevásárlásra korlátozzák, s minden esetben, ha elhagyják a megfigyelt személlyel közös otthonukat, lehetőleg kesztyűt és maszkot viseljenek!!
  • akik az unió egyéb, de a fertőzéssel már érintett országaiból érkeztek haza, és számukra nem kötelező a  karantén,  kérem, hogy az esetleges fertőzés elkerülése érdekében önként maradjanak otthonukban  a lappangási idő (14 nap) leteltéig!!!

Mindnyájan látjuk, hogy amennyiben a lakosság nem veszi komolyan a megelőző intézkedéseket, akkor a fertőzés fájdalmas áldozatokat követelhet, és az elhúzódó karantén ma még felmérhetetlen következménnyel járhat!

 

Kedves Polgártársaim!

 

Ne higgyük azt, hogy a rossz dolgok csak másokkal történhetnek, tartsuk be a higiéniás szabályokat, ha lehet maradjunk otthon, vigyázzunk magunkra és egymásra, vegyük komolyan a közös felelősséget annak érdekében, hogy amikor a vészhelyzetnek vége lesz, minden társunk veszteség nélkül tudhassa maga mögött ezt az időszakot, s ne kelljen senkinek azt mondania, hogy az én felelőtlen magatartásom is hozzájárult a járvány terjedéséhez.

Vigyázzanak magukra, egymásra, mert csak az egymás iránt érzett felelősség segíthet át minket a jelenlegi helyzeten. 

 Ehhez kérem a segítségüket!!!

 

                                                                                                                                                                          Nagy Attila s.k.

                                                                                                                                                                           polgármester