2021. évi hulladék szállítás

Tisztelt Lakosság!

A Dél- Kom Nonprofit Kft., minden sellyei lakos részére eljuttatta a 2021. évi hulladék szállítási naptárat, melyet itt megtekinthet.

A naptár tartalmazza az alábbi jelöléseket:

K- Kommunális

SZ- Szelektív (kék színű 240 l-es gyűjtő edény)

Z- Zöldhulladék

L – Lom elszállítás

 

A kék színű 240 l-es gyűjtő edények (szelektív) ürítésére a hulladék szállítási naptárban jelölt pénteki napokon kerül sor.

Mi kerülhet a kék színű edényekbe?

A kék színű „hasznosítható hulladék” feliratú edényekbe tehet minden olyan háztartásban keletkező hulladékot - az üvegen kívül -, ami hasznosítható. Ebbe az edénybe tegye az üdítős/ásványvizes PET palackokat, a polietilén flakonokat (pl. tusfürdő, öblítő, sampon), tégelyeket, zacskókat, fóliákat, joghurtos/vajas/tejfölös dobozokat, műanyag kupakokat. Ide dobja az újságokat, kartonpapírt, csomagoló dobozokat, szórólapokat, hullámpapírt, telefonkönyvet, papírzacskót, többrétegű italos és tejes dobozokat, használt füzeteket, papír tojástartót. Ide kerülnek az üdítős, sörös alumínium dobozok, az alufólia, a fémkupakok, a konzervdobozok, vagy a kisebb fémtárgyak is.

A meglévő kommunális edénybe kerül minden nem újrahasznosítható hulladék. Jellemzően ide tartoznak az élelmiszerrel szennyezett olajos vagy zsíros csomagolóanyagok, fedőfóliák, papírzsebkendő és egyéb higiéniai/egészségügyi hulladékok, takarításból származó, továbbá egyéb konyhai hulladékok.

 

Milyen módon gyűjtse?

 

A kartondobozokat hajtsa szét, vagy tépje kisebb darabokra, az élelmiszermaradékkal szennyezett dobozokat öblítse ki, mielőtt beleteszi a gyűjtőbe. Fontos, hogy a hulladék ne legyen élelmiszerrel, olajjal, zsírral szennyezett! A palackokat, flakonokat, alumínium italos- és konzervdobozokat laposra taposva helyezze a gyűjtőedénybe!

 

Hova teheti az üveghulladékot?

 

Az üveghulladékot központi, forgalmas helyeken kihelyezésre kerülő zöld színű edényekbe dobja. Ahogy a műanyag, a fém és a papír esetében is, ide is csak a tiszta, ételmaradékoktól és olajtól, zsírtól mentes üveghulladékot helyezze el.

 

2021. évben a hulladékszállítási közszolgálató zöldhulladékot két időpontban fogja elszállítani 2021. április 8., és 2021. november 11. csütörtöki napokon.

A zöldhulladék fogalmába tartozik a levágott fű, levágott faág, nyesedék, avar, lehullott lomb, egyéb növényi részek. A lehullott faleveleket és egyéb szóródó kerti zöldhulladékot műanyag zsákokban, a faágakat, nyesedéket maximum 5 cm átmérőjű, egyméteres darabokra vágva, kötegelve, átkötve kell előkészíteni és kihelyezni.

 

2021. évben a lomok elszállítására 2021. május 6. (csütörtök) kerül sor:

A hulladékot az adott napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára úgy, hogy a tisztaság megóvása érdekében a szóródó anyagok gyűjtődobozokba vagy zsákokba kerüljenek kihelyezésre.

A lomtalanítás során NEM helyezhetők ki a következő anyagok:

  • Építési törmelék,
  • Állati tetemek,
  • Zöldhulladék,
  • Veszélyes hulladék, (pl.:akkumulátor, gumiabroncs,  növényvédőszeres- festékes dobozok, stb.)
  • Elektronikai hulladék (pl.: TV, hűtőszekrény, stb.)         

További információkért kérjük, forduljon a Dél-Kom Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatához: 72/805-410     

 

Üdvözlettel:

Nagy Attila polgármester sk.