Városi Sportcsarnok


Bemutatkozás


1989-ben épült Önkormányzati intézmény. Nemzetközi mérkőzésekre alkalmas küzdőtérrel rendelkezik, amely kézilabda, teremlabdarúgás, röplabda, kosárlabda és lábtenisz sportágak űzésére használható. A felsorolt teremsportágakban nem csak kistérségi szerepet vállal, hanem esetenként megyei sportrendezvények megtartására is vállalkozik.

A sportcsarnok 3 fontos funkciót tölt be Sellye sportéletében. Elsősorban a város nevelési és oktatási intézményei számára ( Kiss Géza Általános Iskola, Tücsök Óvoda, Mezőgazdasági Szakközépiskola) biztosítja kötelező testnevelés órák és az órákon kívüli sportfoglalkozások megtartását. A második funkciója a városban működő sport egyesületek edzéseinek, versenyeinek és különböző rendezvényeinek lebonyolítása.

A 3. funkció a lakosság tömegsportigényének kielégítése. Egyéb funkciói közé tartozik még -a térség központi szerepéből adódóan-, hogy a környező települések intézményeinek, sport egyesületeinek és civil szervezeteinek lehetőséget adjon a sportolásra, kulturális és társadalmi események lebonyolítására.

Nyári gyermek és ifjúsági táboroztatás intézményeivel (Ált.Isk, Sellye Mgi Szakm.Képző, Hévízfürdő Sellye és a városban működő camping) együttműködve szerepet vállal a táborok programjainak lébonyolításában, helyszíneinek biztosításában. A Sportcsarnok jelenlegi bérleti díja 3.000,- Ft / óra, azonban bizonyos rendezvények esetében magasabb díjszabás is lehetséges. Az egyes rendezvényeken túl a helyi mg-i szakközépiskola kollégiumával karöltve edzőtáborok szervezése is megoldható.
A Városi Sportcsarnok elérhetőségei

7960 Sellye, Bodonyi utca 10/a
Tel: +36/73/480-063
Email: kissuli@enternet.hu

 
Városi Sportkör Sellye
 

Bemutatkozás


A város sport életének szervezésében meghatározó szerepet játszik a sellyei VSK, amely jelenleg férfi labdarúgás és női kézilabda szakosztállyal rendelkezik. A Városban önálló shotokan karate sportegyesület is működik, amelynek edzései és versenyei szintén a Városi sportcsarnokban kerülnek megrendezésre.

A VSK két szakosztályának nem csak felnőtt, hanem utánpótláskorú sportolói is vannak, akik neveléséhez hathatós segítséget kap a Kis g. Ált. Iskolától. A labdarúgó szakosztály felnőtt csapata jelenleg a megyei 1.B osztályban szerepel utánapótlás (U/7, U/9, U/11, U/13) és ifjúsági csapatai pedig A Bozsik program, a Góliát program, a Diákolimpiai program és a megyei szövetség által szervezett ifjúsági bajnokságokban szerepelnek.

A sportpálya területén egy gyönyörű környezetben lévő és karbantartott centerpályán kívül 2 db füves edzőpálya található, amely az egyesületi igényeken túl -bérleti díj ellenében- vendégcsapatoknak is rendelkezésére áll edzőtáborok tartására és mérkőzésekre rendezésére. A komplexum szomszédságában épült Hévízfürdő további lehetőségeket nyújt a sportolásra.

A sellyei Vsk sportkapcsolatot létesített a horvátországi Grubisno Polje városának labdarúgó és kézilabda szakosztályával és nyitott minden további, hasonló jellegű együttműködésre.


A Városi Sportkör elérhetőségei

Somogyi Zoltán
7960. Sellye, Sporttelep 429 Hrsz.
0630/427-5351